Adwords

Google Adwords

Hoe werkt SEA?

Met Search Engine Advertising of SEA kun jij je website tegen betaling vindbaar maken in de advertentievakken van Google. Deze advertentievakken kun je boven en rechts in Google vinden.

Google Adwords

Een bekende SEA methode is Google Adwords. Je zet hiervoor een advertentie campagne op met een aantal voor jou belangrijke zoekwoorden. Zodra een surfer jouw zoekwoord intypt, verschijnt de advertentie. Zodra er op jouw advertentie geklikt wordt, betaal je Google een bepaald bedrag per click. De hoogte van dit bedrag hangt af van de concurrentie en populariteit van het woord.

Opzetten van een eerste Google AdWords campagne

Als je wilt adverteren op Google en dit professioneel wilt aanpakken, maar je weet niet hoe dit moet of je hebt er gewoon de tijd niet voor, dan helpen wij jou graag verder. Wij zetten een gestructureerde Google Adwords campagne voor je op. In een gesprek met jou kunnen we het doel van jouw campagne doornemen zodat we tot de gewenste resultaten kunnen komen.

Je geeft zelf zoekwoorden op of wij maken een analyse van zoekwoorden waarop de advertentie getoond wordt. Het is dus belangrijk om relevante zoekwoorden voor je Google Adwords campagne uit te zoeken.

Waarom zou je betalen voor bezoekers?

Waarom zou je betalen voor bezoekers als je bezoekers met zoekmachine optimalisatie (SEO) “gratis” naar je website kunt krijgen? Met Google Adwords hoef je geen goed geoptimaliseerde website te hebben, elke website voldoet. Je kunt binnen 15 minuten bovenaan in de zoekresultaten staan. In tegenstelling tot de niet betaalde resultaten waar het langer kan duren voordat je website of webshop hoog in de zoekresultaten staat. Het nadeel is wel dat als je met Google Adwords stopt, je meteen uit de zoekresultaten verdwenen bent.

Het beste is dan ook om een combinatie van SEO en SEA te maken om zo tot een optimaal resultaat voor jouw website of webshop te komen.

Verhoog uw bezoekersaantallen met Google Tools zoals Google Analytics en Adwords

Verhoog je bezoekersaantallen door Google Adwards.